(VIDEO) Dom zdravlja Cazin dobio značajna sredstva za rad u iznosu od 120.000 KM

ćemalović
Donesena je Odluka za formiranje karantena na području Unsko-sanskog kantona, koja je usvojena na današnjoj sjednici Vlade USK.

Od ponedjeljka, 06.04.2020.godine., osobe koje uđu u BiH, kao i osobe koje su bile u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19, stavljaju se u samoizolaciju.

Troškove opremanja karantena financira Vlada Unsko-sanskog kantona, dok troškove daljnjeg održavanja snosi  Vlada Federacije BiH.

Prostori koji su predviđeni za karantesku izolaciju su Sportska dvorana Medrese Džemaluddin-ef. Čaušević u Cazinu i Sportska dvorana Gimnazije Cazin.

Vlada USK je na današnjoj sjednici podržala Odluku da se izdvoje značajna sredstva  za osam Domova zdravlja u iznosu od  715.000 KM, za rad zdravstvenih ustanova te kao novčana podrška tokom trenutne pandemije.

Sredstva su raspoređena na sljedeći način: Bihać 135.000; Cazin 120.000; Bosanska Krupa, Bužim i Velika Kladuša po 90.000; Sanski Most i Ključ po 75.000 KM i Bosanski Petrovac  40.000 KM.

Sredstva su raspoređena na osam Domova zdravlja, na osnovu broja stanovnika, migranata, broja oboljelih i umrlih po općinama te trenutnog stanje u Domovima zdravlja.

Ostatak press konferencije, pogledajte u video prilogu: