(VIDEO) NAKON PRIČE O MALOM AJDINU: Studenti Farmaceutskog fakulteta su napravili ovo

Home

(VIDEO) NAKON PRIČE O MALOM AJDINU: Studenti Farmaceutskog fakulteta su napravili ovo


U emisiji “ISPUNI MI ŽELJU” emitirali smo priču hrabrog dječaka Ajdina Mukića, koji dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika.

Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Majka ga je ostavila prije dvije godine, i povela s sobom Ajdinovog mlađeg brata. Istakli su kako su prepušteni su sami sebi, no ne i ovog puta! Pomoć ne prestaje stizati iz Bosne i Hercegovine, dijaspore… a neki su počeli s posjetom već danas!

Nakon što smo objavili priču malenog Ajdina, pomoć pristiže s svih strana a samo neke od mnogobrojnih izdvojili smo za vas.

Jedna od njih stiže upravo iz Travnika u kojoj su glavni akteri studenti prve godine Farmaceutskog fakulteta u Travniku.

Naime, nakon što su pogledali emisiju “Ispuni mi želju” posjetili su dječaka Ajdina i iznenadili ovog mališana i njegovog djeda s namirnicama i novcem koji je itekako potreban kako bi imali normalne uslove života. Ali to nije sve! Divna vijest stiže iz Engleske gdje je gospođa velikog srca odlučna u namjeri da osigura malenom Ajdinu i njegovom djedu hljeb za cijelu godinu. Ne prestajemo biti humani i stoga još uvijek podsjećamo način kako možete pomoći Ajdinu, koji je sudeći po pozivima i pomoći ušao u srca svih nas.

Sigurni smo da je Ajdin s ljudima dobrog srca, koji nas već godinama prate, osiguran da živi i odrasta poput svojih vršnjaka i da neće dopustiti da osmijeh skine stanje u kojem se trenutno nalaze. Ekipa Hayat TV se zahvaljuje svim ljudima koji cijene naš rad i podsjećaju da još nije kasno da učine isto poput ovih vrijednih studenata i ostalih humanista koji su odlučili biti dio ove priče.

(Izvor: Hayat.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 15/04/2017 - 13:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top