(VIDEO) Organizacija "For life" obradovala porodicu iz Cazina donacijom krave i gluhonijemog Šerifa konjem

Home

(VIDEO) Organizacija "For life" obradovala porodicu iz Cazina donacijom krave i gluhonijemog Šerifa konjem


Organizacija “For Life” nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima, a trenutno su u toku projekti na području USK-a, dok kasnije planiraju velike projekte i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Jučer smo na našem portalu Cazin.NET pisali o vrijednim donacijama ove organizacije za dvije porodice iz Donje Koprivne, koje su obradovali plaćanjem mjesečnih karata za autobus za školarce porodice Ljubijankić i Civić. =======> (VIDEO) “For Life” u Cazinu: Pomoć za porodice demobilisanih boraca Ljubijankić i Civić

Iduće dvije priče će vam možda izmamiti i suze kad vidite koliko naše malo nekome ko nema ništa znači puno.

Riječ je o porodici Hadžalić iz Cazina, koji su imali samo jednu veliku želju - kravu. Supruga Jasmina Hadžalića je invalid, i imaju troje malodobne djece koju nastoje prehraniti skromnom penzijom. 
U samo nekoliko dana dobri ljudi i članovi organizacije "For Life" ispunili su ovoj porodici iz Cazina njihovu najveću želju. Hadžalići će od sada imati bogatiju trpezu i zdravije odrastanje zahvaljujući kravi koju su dobili. 

Jasmin nije krio sreću zbog ove vrijedne donacije, kao ni ostali članovi porodice. 

Ali to nije sve. Petogodišnji dječak Din Telalović iz Linza poslao je ovim mališanima paket sa igračkama koje su im donijele puno novih radosti.
A u Velikoj Kladuši članovi organizacije "For Life" obradovali su starog i gluhonijemog Šerifa Ćerimovića koji je nedavno ostao bez konja za vuču, s kojim zarađuje za život.

Šerif je, zahvaljujući ljudima dobrog srca, dobio novog konja, te mu se vratio osmijeh na lice što će opet moći živjeti od svoga rada.

Više o ovim akcijama pogledajte u video prilogu:(M. Selimović/Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 19:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top