VIDEO Pogledajte kako je ruska policija u zračnoj luci uhitila suradnike Navalnog

.
VIŠE suradnika ruskog oporbenog vođe Alekseja Navalnog privedeno je u nedjelju u moskovskoj zračnoj luci gdje su se okupili kako bi ga dočekali po povratku iz Njemačke, gdje se liječio od trovanja nervnim agensom.

Navodno se radi o najmanje desetak suradnika Navalnog.

"Ljubov Sobol, Ruslan Šavedinov, pravnik Aleksej Molokojedov, Navalnijev pomoćnik Ilija Pahomov, voditeljica kampanje Anastasia Kadetova te Konstantin Kotov su uhićeni", objavio je na Twitteru Ivan Ždanov, jedan od najbližih suradnika Alekseja Navalnog.

Videosnimka koju je objavio oporbeni medij MBKh Media pokazuje policiju kako privodi nekoliko osoba, a među njima je Ljubov Sobol, istaknuta čelnica ruske oporbe koja je bila privedena i prije nekoliko tjedana.

Ruslan Šavedinov je zbog suradnje s Navalnim bio poslan 2019. odraditi obvezni vojni rok na Arktik.

Konstantin Kotov također je poznati aktivist ruske oporbe i pušten je iz zatvora u prosincu nakon godinu i pol dana strogog zatvora na koji je bio osuđen zbog "opetovanih kršenja" propisa o prosvjedima.

Oporbeni dnevnik Novaja Gazeta izvijestio je da je privedena i njegova dopisnica u zračnoj luci Vnukovo, kamo treba sletjeti zrakoplov kojim se Navalni vraća u domovinu.

Ruske vlasti su upozorile aktiviste da se ne okupljaju u zračnoj luci Vnukovo, gdje nekih 200 Navalnijevih pristaša čeka njegov povratak, a u luci su raspoređeni i pripadnici interventne policije.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!