fbpx (VIDEO) Radnici RTV Bihać stupili u štrajk, traže da im plate ono što su zaradili

(VIDEO) Radnici RTV Bihać stupili u štrajk, traže da im plate ono što su zaradili

Home

(VIDEO) Radnici RTV Bihać stupili u štrajk, traže da im plate ono što su zaradili


Pedeset i jedna godina kontinuiranog rada u medijskom prostoru RTV Bihać dovela je do prepoznatljivog statusa kod slušalaca koji ih vjerno prate tokom cijelog dana.

Nažalost, teška finasijska situacija u gradskom budžetu rezultirala je smanjenjem prihoda koji su direktno osjetili i radnici te medijske kuće.

Predsjednik Sindikata RTV Bihać Mirsad Zulić rekao je da je štrajk pokrenut zbog pet neisplaćenih plata i finansijskih problema koji su počeli polovinom prošle godine, a sada su kuliminirali i doveli do finansijskog kraha uposlenih.

Novinari i voditelji koji su svojim glasovima svakodnevno u domovima svojih slušalaca, donoseći dobro raspoloženje i aktuelne informacije, dovedeni su u težak materijalni položaj.
Novinarka i voditeljica RTV Bihać Emira Glumac navela je da samo traže da im bude plaćeno ono što su zaradili jer više ne mogu dalje, a osnivačima je poručila da razmisle da li taj medij treba Bihaću.

Sredstava koja radnici potražuju su skromna i pet neisplaćenih plaća u prosjeku iznosi svega nekoliko hiljada KM, dok je za normalno funkcioniranje te kuće mjesečno potrebno oko 30.000 KM. Iako su radnici pokušali makar djelimično riješiti svoj status do toga nije došlo.

Podršku za svoju borbu radnici RTV Bihaća su dobili od kolega, te Sindikata grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BiH, prenijela je Fena.

(Izvor: Oslobođenje)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 17/04/2017 - 15:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top