(VIDEO) ZAJEDNO ZA LJEPŠI CAZIN: Pridružite se Street art akciji rekonstrukcije i uređenja Gradskog parka

Home

(VIDEO) ZAJEDNO ZA LJEPŠI CAZIN: Pridružite se Street art akciji rekonstrukcije i uređenja Gradskog parka


Povodom akcije "Street art" čišćenja i uređenja Gradskog parka u Cazinu član Asocijacije srednjoškolaca u BiH - Lokalnog tima Cazin, u čijoj je organizaciji akcija, Arslan Arnautović,  gostovao je na TV USK.

Mladi Cazinjani u organizaciji Lokalnog tima Cazin ASuBiH osmislili su jedan novi, i prvi ovakav, u našem gradu - Street Art projekat.

Plan projekta obuhvata: čišćenje parka (uklanjanje smeća i otpadaka), košnja trave na području parka, oslikavanje ravnih površina (zidova), rekonstrukcija postojećih klupa i postavljanje novih (podrška Grada Cazina), postavljanje kanti za smeće i znakova za zabranu odlaganja otpada, kao i obnova postojećih figura za šah, oslikavanje šahovske ploče, kao konačna realizacija.

Priliku da učestvuju na Street Artu imaju svi zainteresovani volonteri, omladina, građani, slučajni prolaznici, svi ljudi dobre volje, jednom riječju Cazinjani.

Događaj je planiran za 29. april 2017. godine, u subotu, s početkom od 12:00 sati.

Kako se razvila ideja, koji su planovi, ko se sve može uključiti i na koji način saznajte u video prilogu koji vam donosimo u nastavku:

https://youtu.be/8ARFSWzchIw

Ukoliko se odlučite podržati ovu akciju, poželjno je da sa sobom ponesete neke sitnije alatke za rad (metle, lopate, male krampove, grablje, čekiće, rukavice..).

Park će dobiti ono što odavno zaslužuje, novi imidž i funkcionalnost, zato apelujemo na sve Cazinjane da podrže ovu inicijativu, priključe se akciji i zajedničkim snagama učinimo nešto lijepo za naš grad.

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 28/04/2017 - 09:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top