Vidljive konture nove zgrade Osnovne škole ”Cazin 1”

Prema najavama menadžmenta OŠ ”Cazin 1”, sredinom maja bi trebalo početi rušenje i preostalih zgrada stare škole, što uveliko ohrabruje učenike i nastavno osoblje, koji se nadaju da će u septembru nova škola biti u funkciji.

Podsjećamo, sa građevinskim radovima se počelo  u septembru prošle  godine, a ovih dana već su vidljive  konture nove zgrade. Vrijednost ovog projekta je oko 2 miliona i 560 hiljada  maraka.

Pedagoški standardi radnog prostora u OŠ ”Cazin I”  prava su nepoznanica već duži niz godina. Zbog zastarjele  i devastirane stolarije, učionice je teško zagrijavati tokom  zimskog perioda, a ljeti se širi neugodan miris iz razvodne mreže za  centralno grijanje.

Zagušljivosti uveliko ”kumuje” i prašina, jer su podovi u većini učionica oštećeni. Konačno rješavanje ovog problema učenici i nastavno osoblje ove škole, njih oko 800, očekuju do početka školske 2018-2019.  godine.

Izgradnja nove školske zgrade trenutno prati ugovorene rokove. Direktor škole Zlatko Sabljaković je zadovoljan dinamikom izvođenja  građevinskih radova, a vjeruje da neće biti problema ni sa potrebnim finansijskim sredstvima.