fbpx Vigemark sutra članovima Kolegija oba doma PSBiH uručuje mišljenje Evropske komisije

Vigemark sutra članovima Kolegija oba doma PSBiH uručuje mišljenje Evropske komisije

Home

Vigemark sutra članovima Kolegija oba doma PSBiH uručuje mišljenje Evropske komisije

Članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastat će se sutra sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Lars-Gunarom Vigemarkom (Gunnar Wigemark).

Kako je saopćeno iz Parlamentarne skupštine BiH, očekuje se da će tom prilikom ambasador Vigemark predati članovima Kolegija oba doma PSBiH mišljenje o aplikaciji BiH za status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.   

Vigemark mišljenje uručuje u atmosferi potpune blokade rada Parlamenta BiH, koji nije zasjedao nijednom u sazivu konstituiranom nakon prošlogodišnjih općih izbora. 

Podsjećamo, članovi Kolegija oba doma danas nisu održali sjednicu na kojoj su trebali biti utvrđeni kriteriji za izbor članova komisija Parlamenta BiH i delegacija naše zemlje u međunarodnim tijelima. 

Dnevni red nisu htjeli prihvatiti predstavnici SNSD-a, jer deblokadu ovog zakonodavnog tijela uvjetuju imenovanjem novog saziva Vijeća ministara BiH. Zbog toga je rad Parlamenta i dalje blokiran, prenosi Avaz.

Objavio: Tue, 28/05/2019 - 16:34
Back to top