Vijeće ministara o sve većem prilivu migranata u BiH

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o radu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2018. godinu, koji bi ministri trebali razmatrati kao materijal sa oznakom tajnosti

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju sa sveobuhvatnim Planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata u Bosnu i Hercegovinu.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o radu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2018. godinu, koji bi ministri trebali razmatrati kao materijal sa oznakom tajnosti, prenosi Fokus.

Predviđeno je i razmatranje Informacije sa Prijedlogom odluke o usvajanju Plana o smjernicama politika tržišta rada i aktivnim mjerama zapošljavanja u BiH za 2019. godinu kao i Informacije o realizaciji Plana implementacije „Pregleda odbrane“ i Akcionog plana implementacije „Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017 – 2027.“