Vijeće učenika cazinske Medrese obilježilo rođenje Muhammeda, a.s.

.

Prva aktivnost Vijeća učenika Medrese “Džemaludin ef. Čaušević” u ovoj školskoj godini je iz opravdanih razloga dočekala čak kraj mjeseca oktobra.

Prethodnih sedmica, delegati VU su sve svoje kapacitete ulagali u formiranje novog sastava Vijeća učenika i godišnji plan aktivnosti.

– “Možemo sa sigurnošću reći da će ovo biti još jedna uspješna godina za nas i najaviti mnogobrojne aktivnosti. Sretni smo što smo ovu školsku godinu započeli u duhu sunneta našeg miljenika, Muhammeda, s.a.w.s., onog što je radio i preporučio čovječanstvu da radi”, ističu iz VU-a.

Jučer su obilježili mjesec rođenja Poslanika, a.s., i u ovom mubarek mjesecu građane Cazina počastili su malim znacima pažnje. Svaki mali paket je popraćen pisanim hadisom kao porukom i savjetom.

– “Samom ovom aktivnošću smo bili sljedbenici Allahovih, dž.š., poziva ‘I neka među vama bude onih koji će na dobro pozivati i tražiti da se čini dobro, a od zla odvraćati – oni će šta žele postići'”, dodaju.

Osim građana na ulicama, imali su priliku sresti se i sa gradonačelnikom grada Cazina, gospodinom Nerminom Ogreševićem, uposlenicima grada Cazina, pripadnicima MUP-a te uposlenike RTV Cazin.

– “Veliko hvala gradonačelniku na ljubaznom gostoprimstvu i interesu za buduće saradnje. Hvala i Radio Televiziji Cazin, pratiocima svih naših dosadašnjih koraka. Posebna zahvala pripada i profesorima i zaposlenicima te cijenjenoj upravi naše škole na čelu sa direktorom škole, Zuhdijom Handanovićem. Svaki ideja vrlo lako prerasta u djelo zahvaljujući snažnoj podršci uprave naše škole”, poručili su na kraju iz Vijeća.