GS, SDP, A-SDA i DF Bihać: Vijećnicima SDA politika je važnija od interesa Grada

"Svu svoju senzibilnost, odgovornost i kontruktivnost prema Gradu i građanima Bihaćavijećnici SDA imali su priliku da pokažu na jučerašnjoj sjednici kada nisu podržali godišnji plan infrastrukturnog razvoja Grada Bihaća za 2018. godinu, a što praktično znači da su svojim politikanstvom spriječili recertifikaciju Grada Bihaća kojom bi se potvrdila činjenica da Bihać jeste grad sa povoljnim poslovnim okruženjem." stoji u zajedničkom saopćenju GS-a, SDP-a, A- SDA-a i DF-a u Bihaću.

Naime, kako su saopćili, iako je Grad Bihać već godinu dana uključen u program certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj evropi (BFC SEE) čije je nosioc međunarodna organizacija NALED i da usvajanje gore pomenutog plana Grad Bihać svrstava u najviši razred za povoljno investiranje a slijedom navedenog i mogućnost apliciranja na određene međunarodne projekte.

"To nije spriječilo SDA-ove vijećnike da zarad običnog politikanstva ne podrže navedenu tačku, odnosno da ista ne prođe samo iz razloga što u tom momentu na sjednici Gradskog vijeća nisu bili prisutni svi vijećnici stranaka koje čine većinu. Vijećnici iz SDA su takvim postupkom poslali jasnu poruku građanima Bihaća i poslovnom svijetu da je politika za njih na prvom mjestu, ispred interesa Grada i građana.", saopćeno je.

"Da stvar bude gora, tu nisu stali. Naime, iako je Tužilaštvo USK-a uputilo incijativu  o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području grada Bihaća, kojom su tražili da im se omogući parkiranje službenih vozila iza zgrade Tužilaštva USK-a kako bi mogli obavljati svoje  redovne aktivnosti prilikom hapšenja i privođenja, ne prihvatanje ove incijative Tužilaštva USK-a bila je još jedna prilika vijećnicima SDA da pokažu koliko im je ustvari stalo da pravodusne institucije funkcionišu i procesuiraju one koji su se ogriješili o zakone ove zemlje.", saopćili su predstavnici GS-a, SDP-a, A- SDA-a i DF-a u Bihaću.