Vijećnik SDP-a koji je ‘spasio’ od smjene Fikreta Abdića isključen iz stranke

.
Posljednjih dana je bila aktuelna tema stanja u velikokladuškom SDP-u, a nakon što jedan njihov vijećnik nije došao na sjednicu OV kada se trebalo glasati o pokretanju smjene načelnika općine Fikreta Abdića. Danas se saopćenjem oglasila kantonalna organizacija ove stranke.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Povodom posljednjih dešavanja u velikokladuškoj organizaciji, kada je nedolaskom vijećnika SDP-a BiH Ibrahima Bate Kajtazovića na sjednicu Vijeća propuštena šansa za izglasavanje opoziva aktuelnom načelniku, te Odluke Predsjedništva SDP BiH o raspuštanju ove organizacije i uvođenja Povjereništva, KO SDP BiH USK na sjednici Predsjedništva održanoj 10.12. 2021. godine donijelo je zaključak kojim se članovi Povjereništva obavezuju da obave razgovor sa imenovanim vijećnikom kojim će se tražiti vraćanje mandata Partiji.

Kako do danas Ibrahim Bato Kajtazović nije vratio mandat SDP BiH, Predsjedništvo KO SDP BiH USK donijelo je odluku o isključenju, te ovim putem obavještavamo javnost da Ibrahim Bato Kajtazović u OV Velika Kladuša od danas više ne djeluje ni kao član Kluba SDP BiH- poručili su u saopćenju iz KO SDP USK.

 

Cazin.net