ViK pojačao kontrolu: U područjima vodozaštitnih zona odlaže se otpad od kurbana

Home

ViK pojačao kontrolu: U područjima vodozaštitnih zona odlaže se otpad od kurbana


Iz preventivnih razloga, nakon praznika kurban Bajrama, pojačana je kontrola od strane KJKP "ViK" u područjima vodozaštitnih zona zbog mogućih pojava istresanja ostataka od pripreme kurbana od strane lica koja se ne pridržavaju ni vjerskih propisa niti zakonske regulative i odlažu otpad od kurbana na nepropisan način i na nepropisna mjesta.

Danas u 10:00 sati, dežurni radnik iz KJKP "ViK" Sarajevo na objektu u Sokolović Koloniji je prijavio da je oko 15 metara od bunara SKB-5 odložen životinjski otpad (iznutrice i rogovi nakon klanja).

Nadležne službe KJKP "ViK" d.o.o Sarajevo su odmah pristupile hitnom uklanjanju otpada i dezinfekciji zemljišta nakon uklanjanja otpada.

Pored navedenog u toku dana je primjećeno još jedno lice prilikom istresanja kolica punih životinjskih iznutrica na udaljenosti oko 150 metara od bunara SKB-5. Uposlenici ViK-a su zaustavili lice i natjerali ga da vrati otpad u kolica i odmah pozvali pripadnike MUP-a koji su izvršili uviđaj na terenu, legitimisali lice koje je istresalo otpad i sačinili zapisnik.

O ovim dešavanjima je odmah telefonskim putem obavještena i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 02/09/2017 - 17:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top