Virusom pogođena provincija Wuhan povezana sa kineskim tajnim programom biološkog oružja

 

Eksplozija smrtonosnog virusa koja se globalno širi možda je nastala u laboratoriji u Wuhanu povezanoj s kineskim tajnim programom biološkog oružja, izjavio je izraelski stručnjak za biološko ratovanje.

Radio Slobodna Azija ove je sedmice prenosila izvještaj lokalne televizije u Wuhanu iz 2015. godine u kojem se prikazuje najnaprednija kineska laboratorija za istraživanje virusa, poznatog Instituta za virusologiju Wuhan, objavio je Radio Free Asia.

To je jedina laboratorija u Kini osposobljena za rad sa smrtonosnim virusima.

 

 

Image

 

Dany Shoham, bivši izraelski vojni obavještajni službenik koji je proučavao kinesko bio-ratovanje, rekao je da je institut povezan s tajnim programom biološkog oružja u Pekingu.

„Određene laboratorije u institutu verovatno su, u istraživanju i razvoju, angažovane, na kineskom "biološkom oružju (BO)", bar kolateralno, ali ne kao glavno postrojenje kineskog usklađivanja s BO“, rekao je gospodin Shoham za Washington Times.

Rad na biološkom oružju odvija se kao dio dvojnog civilno-vojnog istraživanja i „definitivno je tajan“, rekao je u e-poruci.

G. Shoham ima doktorat iz medicinske mikrobiologije. Od 1970. do 1991. bio je viši analitičar izraelske vojne inteligencije za biološko i hemijsko ratovanje na Bliskom Istoku i širom svijeta, u činu potpukovnika.