fbpx Cazin 24 sata: Više lica povrijeđeno u dvije saobraćajne nesreće

Cazin 24 sata: Više lica povrijeđeno u dvije saobraćajne nesreće

Home

Cazin 24 sata: Više lica povrijeđeno u dvije saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u padu i iznosi 104,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. Javni red i mir remećen je u Gornjim Nuhićima, i to "drskim ponašanjem" i "prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica". Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježe su dvije saobraćajne nesreće. Do prve je došlo na R403b u Šturliću, u kojoj su učestvovala 2 m/v, a jedno lice lakše, jedno teže povrijeđeno. Druga nesreća dogodila se u ulici cazinskih brigada, također između 2 m/v, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije:

12:21-13:40 Šturlić, tehnička intervencija;
16:36-18:50 Tirići-Pjanići, požar šume i niskog raslinja.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 62 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na autoputu A-1 smjer Lašva-Zenica jug zbog izvođenja radova  na redovnom održavanju tunela 1.mart, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, zbog čega vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Vogošća, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 12 do 15:30 sati mogu se očekivati povremene obustave saobraćaja na relaciji GP Pavlovića most-Bijeljina-Janja-Zvornik-Milići-Vlasenica.

Kolovoz je mjestimično mokar zbog kiše, a upozoravamo i na moguće odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat od jutros je otvoren za saobraćaj.

Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoren je GP Bosanski Novi-Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Topic
Objavio: Čet, 18/04/2019 - 07:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top