Više lica povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Ćoralićima, jedno prilikom gašenja požara u Stijeni

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija. Do narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane jednog lica došlo je u Stijeni, kao i u Mutniku. Na Maloj Lisi, u kasinu Fair-play evidentirano je drsko ponašanje i ometanje OSL-a prilikom vršenja službene dužnosti. U Gornjoj Barskoj došlo je do uznemiravanja građana putem SMS i društvenih mreža (prema gradskoj odluci).

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, 3 lica zadobila su lakše, a 2 teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći na M42 u Ćoraliću, u kojoj su učestvovala 3 m/v. 

Cazinski vatrogasci imali su tri intervencije u protekla 24 sata:

11:45-16:30 Prošići – unska strana, požar niskog raslinja i šume;
14:06-15:50 Stijena-Hepići, požar šume, 1 LTP - gutanjem dima;
20:20-00:30 Miostrah, požar šume i niskog raslinja.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 90 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će dana 18.03.2019. godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

09:00-15:00 sati trafo-područja: Hadžići-Ćatići, Krakača-Vodovod, Škrgići, Visibaba, Krakača 1, 2 i 3, Krakača-Mrcelji, Pećigrad 1, 2 i 3, Donja Lučka-Kajtezi, Pećigrad-Farma, Gornja Lučka 1 i 2, Pećigrad-Prepumpna, Mujakići, Rošići, Šturlićka Platnica 1, 2 i 3, Skakići, Liskovac 1, 2 i 3, Miskići, Šarići, Đogići i GSM MRKOVINE.

Iz BIHAMK-a javljaju da je kolovoz suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na  graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.