Vlada KS: Gačić je lud, raspisat ćemo nagradu za pravu dojavu

Ovo ubistvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete. Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo, kazao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na današnjoj konferenciji za novinare, nakon ubistva pripadnika Federalne uprave policije kod Tarčina u subotu navečer.

“Događaj koji počinje večeras već je obezbjeđen u skladu sa najvišim standardima. Obistvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete”, kazao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto tokom vanredne konferencije za medije.

Policajac Federalne uprave policije ubijen je u subotu, dok je osiguravao objekt FUP-a u blizini Hadžića, prenosi Fokus.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo za ubistvo sumnjiči Edina Gačića, koji već ima tri ubistva, posljednje u ponedjeljak u blizini Konjica, od kada je za njim raspisana potjernica.

Kako je rečeno na sjednici Vlade, povodom svirepog ubistva policajca Mahira Begića, razmatrat će se odluka da se nagradi onaj ko bude dao tačne informacije vezane za lokaciju ubice Edina Gačića.

Večeras od 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase bit će održana svečana ceremonija otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji će se do 15. februara održavati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

U Sarajevo je stiglo stotine sportista iz 46 zemalja, kao i hiljade drugih gostiju.

“Posebna pažnja će biti obraćena na škole i vrtiće. Vrlo je bitno da se svi uključimo, ali i pokažemo da nećemo dovesti u pitanje sigurnost građana i EYOF-a koji će proteći u najboljem redu”, kazao je Forto.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica izajvio da će Vlada Kantona Sarajevo do okončanja potrage biti u stalnom zasjedanju.

“Formiran je tim od tri ministra koji će biti u kontaktu sa Operativnim štabom”, izjavio je Katica.

Komesar MUP-a Kantno Sarajevo Mevludin Halilović kazao je da postoji dovoljno indicija da se zaključi da je ubistvo počinio Edin Gačić.