Vlada KS hitno zasjeda večeras: Hoće li doći do novih mjera i lockdowna?

V
Vlada Kantona Sarajevo večeras hitno zasjeda. Razlog je - pogoršana epidemiološka situacija u ovom kantonu u okviru pandemije COVID-19.

 

Ovu informaciju je potvrdio zastupnik Vedran Jakupović za portal Radiosarajevo.ba.

"Vlada KS zasjeda danas od dva sata vezano za eventualni lockdown i mjere, sjednica i dalje traje. Skupština KS bi trebala da organizuje hitnu sjednicu, da se sazove - normalna opcija je do srijede, ali postoji mogućnost da ćemo i sutra je održati. Iako je sutra planirana radna sjednica, moguće da ćemo održati hitnu zbog situacije u kojoj se nalazimo", pojasnio je Jakupović.

Kako je Jakupović naveo, predstavnici stranke Narod i pravda nisu za parcijalni lockdown, kao što je bio slučaj preko ovog vikenda.

"To nema efekta, kakav bi bio da je lockdown u cijelog državi. Ali, smatramo da bez mišljenja struke na nivou cijele države to ne bi trebalo raditi. Ne može se samo KS zatvarati. To je naš stav. A kada je riječ o Skupštini, ona će na hitnoj sjednici osim informacije o epidemološkoj situaciji, tražit ćemo informaciju o nabavci vakcina na teritoriji FBiH", rekao je Jakupović.