Vlada USK organizovala prijem za članove delegacije kineske provincije Shaanxi

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa Adnanom Alagićem, ministrom građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša i Nijazom Kadirićem, ministrom privrede u Vladi USK, te Amarildom Mulićem, direktorom Nacionalnog parka Una, organizovali su prijem za članove delegacije kineske provincije Shaanxi, koja boravi danas u Bihaću.

“Naša osovna namjera bila je privredna saradnja. Sa privrednicima iz Kine, tačnije regije Shaanxi, pokušava se uspostaviti privredna saradnje u mnogim oblastim, prvenstveno kroz projekte povezane sa solarnom energijom, proizvodnjom hrane, autoindustrijom i turizmom. U planu je organizacija zajedničkog sastanka kako bi se pokušali spojiti privrednici iz ovog kraja, sa kolegama iz regije Shaanxi”, kazao je ovom prilikom za USKinfo.ba ministar privrede u Vladi USK-a, Nijaz Kadirić.

“Mi smo prezentrirali delegaciji iz Narodne Republike Kine vrijednosti Nacionalnog parka Una i naravno turističke potencijale koji su bazirani na prostornom planu posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine i otvorili smo mogućnosti za koje su gosti veoma zainteresirani, a to su zajednička ulaganja u infrastrukturu, pokretanje “Unske pruge” u funkciji turizma i druge. Također, prezentirali smo i kapacitete naših termalnih voda u USK-a, ali i druge prirodne resurse i bogatstva”, rekao je Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una, kako prenosi Kina-danas.

Na kraju, svoj stav u vezi moguće saradnje i današnjeg sastanka u izjavi za USKinfo.ba rekao je i prvi čovjek Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić.