Vladajuća šestorka se sastala u Sarajevu, razgovarat će i imenovanju nove ministrice obrazovanja

- Ministrica Bogunić neće da radi, žena je dala ostavku, ne može je neko tjerati i ne prihvatiti ostavku, kazao je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković

U zgradi Općine Stari Grad u 18.30 sati počeo je sastanak predstavnika šest vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, a domaćin je načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić.

Sudionici kažu da se radi o redovnom sastanku kakvi se održavaju svakih 15 dana te da su na dnevnom redu tekuća pitanja vezano za štrajk zdravstvenih radnika, obrazovanje... O ostavci ministrice Zinete Bogunić trebala bi odlučiti Skupština KS-a na sjednici u srijedu, a na predloženom dnevnom redu je imenovanje Dženise Buljugić za njenu nasljednicu - piše Oslobođenje.

- Ministrica Bogunić neće da radi, žena je dala ostavku, ne može je neko tjerati i ne prihvatiti ostavku. To je tačka dnevnog reda a ako neko ne želi da glasa, vjerovatno će reći zašto ne želi. Ne bi bilo prvi put da se unutar šestorke drugačije glasa, rekao je novinarima prije sastanka Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS i predsjednik Naroda i pravde.

Sastanku prisustvuju premijer Edin Forto iz Naše stranke, Zvonko Marić iz SBB-a, Damir Mašić (SDP), Milan Dunović (DF), domaćin Hadžibajrić, te još nekoliko predstavnika šestorke.