Voda i odroni još uvijek blokiraju pojedine ceste u BiH

Kako javlja BIHAMK, zbog izlijevanja vode na cestu obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor - Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja, a otežano se saobraća na magistralnom putu M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Zbog većeg odrona na dionici M-4 Teslić - Kotor Varoš na prevoju Borja, saobraća se usporeno jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Cesta je pretežno mokra ili vlažna pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Kako javlja AMSRS, saobraćaj je obusatavljen i na regionalnom putu R-465 u opštini Modriča u mjestu Vranjak, zbog izlijevanja rijeke Bosne.

Završena je sanacija odrona i saobraćaj se odvija redovno na magistralnom putu M-4, Banja Luka - Čelinac, u mjestu Marjanović, piše RTV USK.

Na lokalnom putu Blagaj Japra - Vitasovci - Radimirovac - Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Bosanskom Novom, lokalni put Urije - Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi - Volar - Radomirovac.