fbpx Vulin: Vojska Srbije spremna za vježbu “Vijek pobjednika”

Vulin: Vojska Srbije spremna za vježbu “Vijek pobjednika”

Home

Vulin: Vojska Srbije spremna za vježbu “Vijek pobjednika”

Oko 8.000 pripadnika na više od 600 borbenih sistema i 24 vazduhoplova učestvovaće u vježbi


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Vojska Srbije u potpunosti spremna za veliku vježbu sa bojevim gađanjem “Vijek pobednika 1918-2018” koja će u subotu, 10. novembra, biti održana povodom obilježavanja stogodišnjice pobjede u “Velikom ratu”.

“Svi su spremni i organizovani, moral je na veoma visokom nivou, a tehnika je apsolutno ispravna – sve što je potrebno da pokažemo koliko je naša vojska sigurna, snažna i koliko možemo da se oslonimo na nju”, rekao je Vulin, koji je prisustvovao pripremnoj vježbi Prve brigade Kopnene vojske Srbije.

Komandant tenkovskog bataljona Borislav Krnjajić naglasio je da su tenkisti Prve brigade dobili čast da učestvuju u predstojećoj vježbi, prenose beogradski mediji.

“Cilj današnjeg prikaza je da se tenkovski bataljon osposobi za realizaciju marša u uslovima ravničarskog predijela kako bi jedinica bila spremna da odgovori na eventualne izazove, rizike i prijetnje po sigurnost Republike Srbije”, rekao je Krnjajić.

Vježba “Vijek pobednika 1918-2018” biće izvedena istovremeno na 10 lokacija o temi “Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije”.

Oko 8.000 pripadnika na više od 600 borbenih sistema i 24 vazduhoplova učestvovaće u vježbi i prikazati nivo svoje operativne osposobljenosti.

Tokom vježbe će, kako je planirano, biti utrošeno 103 tone ubojnih sredstava.

Topic
Objavio: Čet, 08/11/2018 - 18:39

Povezane vijesti

Back to top