Vozač autobusa iz Orašja zlostavljao maloljetne učenice, danas je pravosnažno osuđen na godinu i četiri mjeseca

l
Vozač školskog autobusa M.M. iz Orašja pravosnažno je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji.

Drugostepeni sud je u obrazloženju presude odbacio žalbe optuženog uz obrazloženje da su iskazi oštećenih učenica međusobno saglasni, jasni, uvjerljivi i ničim ne ukazuju da su izmišljeni i da su produkt dječje mašte.

“Posebno je upečatljiv iskaz oštećene koja je, prilikom unakrsnog ispitivanja, opisala i pokazala šta je optuženi njoj radio. Ocjenjujući njen iskaz pravilno je prvostepeni sud rezonovao da takav opis može dati samo onaj ko je to doživio”, navodi se u obrazloženju pravosnažne presude koja je optuženog poslala iza rešetaka na 16 mjeseci.

Kantonalni sud u Odžaku tako je povećao kaznu osuđenom za četiri mjeseca, u odnosu na prvostepenu koja je iznosila tek godinu dana.

“Maloljetna učenica je u svom iskazu navodila da se cijelu prvu školsku godinu – od 9. mjeseca 2021. godine do 5. mjeseca 2022. godine vozila kao učenik u autobusu u kojem je vozač bio optuženi M.M, te da se optuženi M.M prema njoj neprimjereno ponašao. Dodirivao je po nogama, po leđima, po rukama, da se dešavalo tako da joj optuženi priđe i da je rukama dodiruje po njenim rukama ili po nogama, leđima, kukovima, da ju je optuženi rukom dodirivao duž cijele noge i pritiskao joj nogu, da je to u početku bilo rjeđe, a kasnije možda dva-tri puta sedmično da joj je optuženi jednom prilikom, dok je ona sjedila, prišao i svojim nogama raširio njene noge i stao između njenih nogu, da je njoj u tom trenutku bilo neugodno a da nije znala šta da uradi”, navodi se u pravosnažnoj presudi vozaču autobusa, prenosi srpskainfo.com.