Vozač Golfa u Banjoj Luci slomio polubranik na pružnom prelazu, kamere sve zabilježile

golf
U banjalučkom naselju Vrbanja na lokalnom željezničkom pružnom prelazu, jedan nesavjesni vozač polomio je polubranik jučer u popodnevnim satima.

 

Kako su Željeznice Republike Srpske (ŽRS) obajavile na Facebook stranici jučer je u 14:31 sati i pored aktivirane svjetlosno zvučne signalizacije koja ukazuje na prolaz voza, vozač automobila se nije zaustavio na propisnoj udaljenosti od putnog prelaza.

Nakon toga je uslijed spuštanja polubranika došlo do loma i kvara na samom uređaju. Nesavjesni vozač potom je pobjegao u nepoznatom pravcu.

"Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbjednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primjenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju", navode iz ŽRS.

Dodaju da su na mjesto događaja pored nadležnih službi ŽRS-a izašli su i pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banja Luka, koji su izvršili uviđaj.

"Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banja Luka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu Vrbanja u 16:20 sati istog dana, pušten je u redovan rad", navode iz ovog javnog preduzeća.

Dodaju da lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda.

Zbog toga je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Pogledajte VIDEO!