Vozači, oprezno: Poledica na cesti pravi probleme

a
Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, poručuju iz BIHAMK-a.

 

 

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Sniježni nanosi na nekoliko puteva

Jak vjetar na pojedinim dionicama u planinskim predjelima stvara sniježne nanose, a izdvajamo puteve: Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac, Oštrelj-Drvar, Resanovci-Bosansko Grahovo-Kazanci, Glamoč-Mlinište-Mrkonjić Grad i Kolo-Tomislavgrad. Ugaženog snijega i leda ima i na putevima: Sarajevo-Foča (Rogoj), Turbe-Karanovac, Gacko-Tjentište (Čemerno) i Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled).

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Bez gužvi na granicama

 

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja - saopćeno je iz BIHAMK-a.