Vranić ponosan, a evo šta kažu građani nakon vakcinisnja: Hajde da i ovo završimo da vidimo hoće li biti berićeta

asd
Poručio bih svim da građanima da se prijave za vakcinisanje, kazao je ministar zdravstva KS

U olimpijskoj dvorani Zetra jutros je počela masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana Kantona Sarajevo koji su se prijavili za vakcinaciju putem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a.

U prvoj kategoriji su se vakcinisali građani stariji od 75 godina. 

Za medije je ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić kazao da je izuzetno zadovoljan kako je sve dobro organizovano. 

- Bila je velika bojaznost da li će funkcionisati sa IT sektorom. Od jutros, do pola 11 vakcinisali 350. Mogu sa ponosom reći da je ekipa odradila posao u najboljem mogućem redu. Bilo je i građana koji nisu se prijavili za vakcinisanje. Poručio bih svim da građanima da se prijave, kazao je Vranić. 

Između ostalog, navodi kako ne vjeruje da će vakcina ostati za ostale kategorije. 

- Imamo veliki broj penzionera koji su se prijavili za vakcinaciju. Za bezbjednosne snage je ostalo vakcina, njih ima 4.500 hiljade. Ostat će 500 vakcina koje ćemo rasporediti za druge prioritetne grupe. Do sada se prijavilo 57-60, imamo mobilne službe koje će na mjesto otići da vakcinišu. Za njih smo ostavili Sinovac, jedna vakcina za jednu osobu. Već danas ćemo krenuti da ih vakcinišemo, zaključio je ministar Vranić. 

Građani Sarajeva nakon vakcinisanja su kazali da su zadovoljni organizacijom. 

Starija gospođa je za N1 kazala kako je zadovoljan te kako je osoblje vrlo ljubazno. 

- Dosta imam godina, vakcinisana sam među prvima. Jako sam zadovoljna, takav je red. Osoblje je vrlo ljubazno, jedna divna atmosfera, kazala je starija gospođa. 

Također, jedan gospodin navodi kako je jedva čekao da vakcinacija počne. 

- Ja primam i protiv gripe i sve redovno. Hajde da i ovo završimo da vidimo hoće li biti berićeta, kazao je Sarajlija.