Vremenska prognoza za subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak

Velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini - neće biti. Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuju nas slabije padavine dok će se temperature zraka spuštati do -3 stepena Celzijusa.

subotu se u većem dijelu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Umjerena oblačnost se očekuje u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima grada moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 4 satupnja. 

Nedjelja: u većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Prije podne umjerena oblačnost u Krajini, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslije podnevnim i večernjim satima većinom oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama i slab snijeg iznad 900 metara nadmorske visine u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stupnjeva.

Ponedjeljak: u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama i slabim snijegom iznad 700 metara nadmorske visine. U Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar većinom umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

Utorak: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, posatupni prestanak padavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje od 5 do 7 stupnjeva.