Vrijeme iznenadnih smrti- bolni status imama cazinskog džemata

.

 

 

Brojni prijatelji i poznanici se danas opraštaju od prerano preminulog Elvira Bajramovića, koji je u tridesetišestoj godini jutros preselio na ahiret. Posebno je bolan status imama hafiza Suada Šahinovića kojeg prenosimo u cjelosti:

“Nedjelja je. Treće oktobarsko jutro, jesen posvuda miriše. Odvozim suprugu Almu u mekteb. Vraćam se kući i pokušavam nešto raditi. Vrtim se, a ustvari ništa se ne vidi.

 

Uključih telefon, a tamo poruka od Nisada: "Kad budeš u prilici javi se".

 

Obuzeše me čudne misli. Pomislih vjerovatno je nešto u vezi Elvira-Elke Bajramovića. Zovem ga, a on mi stegnutim grlom saopštava da je naš Elko preselio na ahiret, vratio se svome Gospodaru jutros oko devet sati u Njemačkoj.

Kad nekoga upoznate i on vam se svidi na prvu i kada pratite njegov život koji ide putanjom dobrog insana i vjernika, onda ne možete ostati ravnodušni na njegovu smrt.

 

Bolest koja ga je zadesila zadnjih godinu-dvije nije ga obeshrabrila, naprotiv pojačala je kod njega osjećaj vjere, činjenja dobra i sve onoga što čini vjernika svjesnog kada ostavlja ovaj svijet i kreće na posljednje putovanje.

Kada se dijete rodi, ono plače, a oko njega se smiju. Kada to isto dijete (čovjek) umre, a vjernik je, on se smije, a oko njega plaču. Zadovoljni smo Allahovom odredbom, ali imamo pravo orositi oči suzama za čovjekom koji je bio oličenje vjerničke dobrote u svakom pogledu.

Milostivi Allahu, nastani ga u Džennetu, a njegovoj supruzi Editi, sinovima Emelu i Ahmedu podari sabura na ovom trnovitom Dunjaluku.”- napisao je imam hafiz Suad Šahinović.