Vučić: Ana Brnabić mandatar za sastav nove Vlade

asd
Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je, nakon sjednice predsjedništva te stranke, saopštio da je odlučeno da mandatar za sastav nove Vlade bude Ana Brnabić. Imali smo više kandidata i na stranačkom nivou sam o tome govorio, naveo je Vučić. Potpisao sam odluku, o Ani Brnabić imam visoko mišljenje, dodao je i rekao da je radila dobro i u interesu Srbije i da nema šta veliko da joj zamjeri. Mislim da je to dobar izbor, kazao je.

Vučić je naveo da je mandatarki rekao da razmisli o uvođenju dva ministarstva - za ljudska prava i ravnopravnost polova i društveni dijalog i drugo - za brigu o porodici, djeci i demografiji. Zamolio sam mandatarku da ako je moguće 50 odsto ili blizu 50 odsto članova Vlade budu žene, mislim da bi to bilo revolucionarno i pokazali kako na djelima izgleda ravnopravnost, istakao je.

Vučić je zahvalio građanima što su izašli na izbore, dodajući da je veoma važno da su ti izbori protekli mirno i "gotovo bez incidenata", a da su građani pokazali time koliko poštuju demokratiju.