Vučić i Dodik igraju staru igricu dobrog i lošeg policajca

Aleksandar Vučić sa Miloradom Dodikom igra staru igricu dobrog i lošeg policajca, i sve je već viđeno te ne spada u ozbiljnu politiku nego politikanstvo.

Kazao je ovo Enes Osmančević, politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli, komentirajući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o prekrajanju granica u regionu, a današnji potom osvrt na Dodikovu izjavu Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je kazao da Srbija poštuje teritorijalni integriret BiH, prenosi Avaz.

-Ovo je još jedna u nizu Dodikovih provokacija zbog kojih je već pozicioniran kao neozbiljan i neodgovoran političar u regionu i zbog sličnih stvari je na sivim i crnim listama ozbiljnih država. Vučić s njim igra staru igricu dobrog i lošeg polocajca. Zvanično se diplomatski ograđuje od njegovih izjava, a suštinski ga podržava da takvom izjavom unosi neku vrstu nemira, nesigurnosti, provokacija kako bi se pozicionirao kao odgovoran političar. Ovo je već viđeno. Ne spada u ozbiljnu politiku nego politikanstvo – naglasio je Osmančević.

Image