Vučić: Nemamo moćnog zaštitnika, imamo samo sebe

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da je bitan srbijanski interes te da neće drugi odlučivati o budućnosti Srbije, već narod i rukovodstvo.

On je u Novom Sadu na skupu povodom 11 godina od osnivanja SNS-a rekao da mnogo toga treba da se uradi, ali da ne treba očekivati da neko drugi rješava probleme u Srbiji.

"Uvijek se očekivalo pomoći će nam Amerika, Evropljani, Rusi. Ljudi ja znam da je najnepopularnije i da niko ne želi da čuje da ćemo mi sami da se oslonimo na svoje snage... Nemamo moćnog zaštitnika, imamo samo sebe, moramo da brinemo sami o svojoj zemlji, sami da nezavisno donosimo svoje odluke", istakao je Vučić.

On je kazao da Srbija treba da gradi prijateljstva, da jača svoju vojsku koja će biti u stanju da je brani i da jača svoju policiju.

"Neće nam Amerikanci braniti da nam Rusi budu prijatelji, niti Istok da nam Evropljani budu prijatelji. Mi ćemo da se borimo za srpski interes. Srbija je broj jedna i srpski interes i ništa drugo nije važno", istakao je Vučić što je propraćeno aplauzom.

Kako je dodao Srbija će potpisivati ugovore sa kim hoće, da bi obezbijedili više posla za građane, a na izborima će pitati narod da li podržava takvu politiku, a ne druge zemlje.

"Srbija nije više onako mala da bi drugi odlučivali u ime njenog naroda i rukovdostva. Srbija će sama da donosi odluke o svojoj budućnosti", rekao je Vučić.