Vučić: Šmitov izvještaj ću komentirati kada ga s pažnjom pročitam

.
Vidio sam s portala da su glavne optužbe na račun Republike Srspke i kako žele da ruše Dejtonski sporazum, kazao je Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na samitu o klimatskim promjenama, kazao je za medije iz Srbije da nije pročitao Šmitov izvještaj te da ga ne bi komentirao dok ga cijelog i s pažnjom ne pročita.

 

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) napisao je izvještaj koji je trebao danas predstaviti na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, koja je potom odložena, a u kojem se navodi da BiH prijete raspad i novi sukobi zbog "srpskih separatista", zbog čega se založio na povećanje broja EUFOR-ovih vojnika.

 

- Nemam kao većina Srba mišljenje o svakom pitanju. Vidio sam s portala da su glavne optužbe na račun Republike Srspke i kako žele da ruše Dejtonski sporazum. Ali, mislim da je problem u tome što su svi drugi pokušavali da to urade. Ponavljam, želim s pažnjom to da prvo pročitam. 

 

Kada govorite o BiH, mi činimo sve da pomognemo kada im je ta pomoć potrebna - rekao je Vučić i podsjetio na to koliko vrsta pomoći je Srbija uputila BiH, prenosi B92.