Vučić ubjedljivo vodi, u Skupštinu Srbije ulazi sedam stranaka i koalicija

sadf

- Iako će Republička izborna komisija sutra u 20 sati saopćiti preliminarne rezultate što je bilo iznenađenje, rezultati se mogu pratiti preko njihove web stranice. Blic je objavio listu sedam stranaka koje su prošle cenzus za Skupštinu Srbije. 

Osim očekivanih SNS, SPS i Ujedinjeni za Srbiju, prema do sada obrađenim rezultatima cenzus prelazi i koalicija NADA, "Zavetnici", Dveri i koalicija "Moramo".

- Riječ je o maloj obrađenosti naših rezultata, na nivou od nekih dvadesetak odsto, pa su i dalje moguća velika pomjeranja - rekao je izvor "Blica".

Trenutno, ispod cenzusa sa mnogo manjim šansama da ga preskoče su "Ajmo ljudi" Borisa Tadića, SRS i "Suverenisti" Saše Radulovića.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima B92 objavio je sljedeće rezultate: Aleksandar Vučić 73,07 odsto, Zdravko Ponoš 8,18 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski 4,64 odsto, Boško Obradović 4,15 odsto.

I CeSID je objavio prve preliminarne rezultate za predsjednika Srbije: Aleksandar Vučić - 59,8 odsto, Zdravko Ponoš - 17 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski - 4,4 odsto, Boško Obradović - 4,5 odsto, Miloš Jovanović - 5,8 odsto.

Kada je riječ o parlamentu Srbije i rezultati CeSID-a potvrdili su informacije Blica. Za sada nema značajnijih odstupanja niti promjena da je još neka lista prešla cenzus.