Vučićev analitičar provocira: „Volim kad bilo koji bosanski političar nosi srpske ljiljane“

l

Nebojša Krstić, nekadašnji savjetnik predsjednika Srbije Borisa Tadića, a posljednjih godina jedan od najažurnijih i najgorljivijih promotora politike srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, redovni je čitatelj „Slobodne Bosne“.

Naime, Krstić na društvenim mrežama često komentira vijesti koje objavljuje „Slobodna Bosna“, a ovoga puta osvrnuo se na tekst o istupu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pred Generalnom skupštinom UN-a u New Yorku.

-Volim kad bilo koji bosanski političar nosi srpske ljiljane, poručio je Krstić.

No, Krstić ni tu nije stao…

Podsjetimo, ono što je ostalo neprimijećeno jeste da je predsjedavajući Predsjedništva BiH za govornicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) izašao sa zlatnim ljiljanima. Naime, kako se moglo primijetiti, pored državne zastave Bosne i Hercegovine, Komšić je „zlatne ljiljane“ nosio na svojoj kravati posebno odabranoj za ovu priliku.

Upravo je zastava Republike Bosne i Hercegovine s ljiljanima prije 31 godinu podignuta na East Riveru, ispred sjedišta Ujedininjenih nacija.

„Naša dva susjeda, kroz etničke zajednice u Bosni i Hercegovini, na koje nastoje polagati svako pravo, i dvadeset sedam godina nakon agresije koju su nad Bosnom i Hercegovinom izvršili, na taj način vrše udar na suverenitet naše zemlje, čime se skoro u cijelosti onemogućava bilo kakav demokratski razvoj Bosne i Hercegovine“, upozorio je Komšić.

Predsjedavajući Komšić ljiljane je simbolično nastojao reafirmirati krajem prošlog mjeseca kada je boravio u zvaničnoj posjeti Kijevu.

Naime, Komšić je u zemlju koja se našla pod agresijom Rusije stigao vozom noseći majicu sa grbom Republike BiH. Bilo je tu mnogo simbolike zbog sličnih sudbina dvije izvana napadnute zemlje.

Prošlog vikenda Komšić je prisustvovao svečanosti podizanja zastave s ljiljanima, najveće u BiH, na Vlašiću, čime su obilježene oslobodilačke operacije u našoj zemlji prije 28 godina.