Vučiću opet svi krivi: Kada ste primorani da nekoga gađate flašom, u Prištini su svi nervozni, Tačiju niko ne vjeruje

Fizički napad prištinske delegacije na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA, u Valoni, govori o tome kolika je nervoza u njihovim redovima, ocijenio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Napad na predstavnika Srbije nije izraz snage i nadmoći, već slabosti i nervoze - kazao je Vučić, prenosi RTS. 

Kako je rekao, Priština je mislila da je 2008. godine završila sve i ne može da prihvati da neko zastupa stavove različite od njihovih i da neće da pristane na pritiske.

- Kada ste primorani da nekoga gađate flašom, kao što su neki radili i u Skupštini Srbije i u drugim mjestima, tokom diskusije, to jasno govori kako je neko izgubio živce - poručio je Vučić.

Dodao je da Kosovo ima i razloga za nervozu, ali kako će dvije strane, svejedno, morati da se vrate za sto i da razgovaraju, kad tad, a to će, ponovio je, biti kada Priština ukine takse.

- Kad tad, moramo da razgovaramo, razgovori i diplomatija i postoje da bi razgovarali - rekao je Vučić.

Istovremeno, izjavu Hašima Tačija (Hashim Thaci) da je ujedinjenje s Kosovom san svakog Albanca koji živi na teritoriji Preševa, Bujanovca i Medveđe ne treba, kaže, shvatati ozbiljno, a njen smisao je unutrašnja bitka za političku prevlast u Prištini, prenosi Avaz.

- Niti on to može da ostvari, niti oni to mogu da ostvare, niti to ima bilo kakve veze sa realnošću. To je sve za njihove unutrašnje političke potrebe. Sada se dokazuju on i Haradinaj ko je od njih veći nacionalista i ko može više nacionalnih ciljeva da ispuni - rekao je Vučić.