Vukanović: Sve su to smiješne i dogovorene “patriotske” igre

Kako kaže, šta god Milorad Dodik naredi, u NSRS će biti izglasano

Sve su to smiješne i dogovorene “patriotske” igre Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, odgovor je zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nebojše Vukanovića na pitanje agencije Patria šta očekuje od večerašnje posebne sjednice, prenosi Fokus.

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je posebnu sjednicu tog tijela povodom Prijedloga odluke o razrješenju potpredsjednika Narodne skupštine RS Senada Bratića, zbog učestvovanja u donošenju Programske deklaracije SDA koja je naišla na osude političkih partija iz bh. entiteta Republika Srpska.

Image

To je spinovanje i skretanje pažnje sa suštinskih problema u ovom društvu. Oni mogu opstati samo na izazivanju tenzija. Ja vjerujem da je ovo sve dogovoreno. Dodik i Izetbegović samo pokušavaju da slude ovaj opljačkani narod svojim glupostima. SNSD je kroz Nikolu Špirića dobio ključ Parlamenta BiH, a on je izabran glasovima Senada Bratića i SDA. Bakir Izetbegović je na taj način dao Bosnu i Hercegovinu Miloradu Dodiku, a ovaj mu to vraća tako što smjenjuje Bratića”, dodaje Vukanović.

Kako kaže, šta god Milorad Dodik naredi, u NSRS će biti izglasano.

Šta će Dodiku danas pasti na pamet to samo Bog zna. Vidite da on nema trunke razuma. Država se raspada, kriminal na sve strane, narod bježi glavom bez obzira, a oni u žižu stavljaju nekakve deklaracije. Milorad Dodik patriota, ma dajte ljudi moji. Što bi narod rekao došla su posljednja vremena”, poručuje Vukanović.

Napominje Vukanović da je Dodik prvo “potrošio” Marka Pavića, a danas SDA i Senada Bratića i da to treba biti za nauk njegovim budućim partnerima.

Danas Željka ne bi bila predsjednica, da nije bilo Pavića. A onda je iskoristio prvu priliku da ga se riješi. Isto je bilo i sa Bratićem. Izgleda da je mnogo bolje biti neprijatelj, nego saveznik Miloradu Dodiku”, zaključio je Vukanović.