Vukoanović o Stanivukoviću: Ostao je mali dječak u politici koji piški u tutu

**

Lider pokreta Za pravdu i red, Nebojša Vukanović danas se žestoko, na svom blogu, obrušio na gradonačelnika Banje Luke, Draška Stanivukovića jer je svečano otvorio radove na gradnji novog mosta u naselju Česma sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Puno je simbolike u jednoj fotografiji
– Samo dan nakon što je na dugo najavljivanoj konferenciji za novinare oštro napao i izvrijeđao mene i opoziciju, tražeći ostavke, tvrdio da je odrastao i politički sazreo, jer ne napada više Dodika i režim, bata i seku, a ja ostao mali dječak u politici koji piški u tutu, jutros je gradonačelnik Banje Luke svečano otvorio radove na gradnji novog mosta u naselju Česma sa članom Predsjedništva BiH, te „prijateljem“ i „saborcem“, kako naziva predsjednika Skupštine grada Banje Luke i novog poslanika Mladena Ilića.

Puno je simbolike u jednoj fotografiji, na kojoj, sada već politički „odrastao“ Stanivuković, pokazuje Dodiku kuda je trasa puta i mosta. Na sličan način su i Obren Petrović, pokojni Mićo Mićić ili Vasilije Perić obilazili i polagali kamen temeljac za bolnicu i autoput sa Dodikom, pravdajući to interesom Doboja, Bijeljine i Ugljevika, a znamo kako je sve na kraju završilo.

Otupio oštricu
U uređenoj zemlji gradonačelnik bi otvarao radove sa direktorom Puteva RS, ministrom saobraćaja ili premijerom, ali nikako sa članom Predsjedništva BiH, koji nema nikakve institucionalne veze sa ovom investicijom, ali očito da je bilo važno poslati simboličnu poruku da se gradonačelnik Banje Luke nagnuo i otupio oštricu, napravio zaokret koji primijete svi laici, a on to pravda „političkom zrelošću“.

Zanimljivo da su RTRS i ATV isjekli iz kadra Stanivukovića. Nema potrebe da načelnici i gradonačelnici vode neke ratove sa Vladom i vlastima, ali nema ni potrebe da se rade ovakve stvari, jer nisu Banjalučani glasali za Stanivukovića da bi držao pod ruku, slikao se i ulizivao Dodiku, crtao regulacione planove po želji tajkuna, već da bi raskrstio sa negativnim pojavama u Banjoj Luci. Popodne detaljniji odgovor i video kolumna Stanivukoviću i osvrt na njegove zaokret – napisao je Vukanović na blogu.

Izvor: