Vulin o dešavanjima u Novom Pazaru: Ugljanin kriv za sve

vulin
Molimo Bošnjake da i dalje imaju apsolutno poverenje u svoju državu i u svog predsednika Aleksandra Vučića i da nikako ne dozvole da još jednom budu žeton kojim će Sulejman Ugljanin da trguje za neko svoje mesto u vlasti, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

"Dok je bio u Vladi Srbije, Ugljanin je govorio - dok sam ja ministar i nemate manjinski problem, ako ne budem, onda imate manjinski problem", ocijenio je Vulin u pisanoj izjavi.

On je podsjetio da je Vučić, u jeku pandemije korona virusa došao u Novi Pazar, obišao građane i odneo respiratore, Vojska Srbije je u bolnici za dva dana razvela gasove, dezinfikovala grad, obezbeđivala zdravstvene ustanove, starački dom i podigla privremenu Kovid bolnicu.

Na sve to, dodao je Vulin, Ugljanin je poslao ljude da divljaju, izgovaraju neistine i vrijeđaju svoju državu i ljekare.

"Da mu ponudimo mesto u Vladi Srbije, odmah bi prestao sa napadima i oprao ruke od onih koje je slao da vređaju Srbiju", zaključio je Vulin.

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas su posetili Novi Pazar, a ispred Opšte bolnice u tom gradu sačekala ih je grupa ljudi koja im je dobacivala i zviždala, nezadovoljna zbog situacije sa korona virusom.

Premijerka je ocijenila da se situacija u Novom Pazaru politizuje.  

Izvor: