Vulin o novom razaranju BiH i prizivanju nasilja i rata: Sve što se dopusti Albancima, moraće se dopustiti i Srbima

asd
Aleksandar Vulin je reagujući na izjavu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, da bi ukidanje entiteta u toj državi trebalo učiniti "voljom naroda, a naravno i podrškom sa strane", naveo da sa "Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da je izgradnja Bosne i Hercegovine negiranjem Republike Srpske "siguran način da se razori BiH i prizove nasilje i rat".

On je reagujući na izjavu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, da bi ukidanje entiteta u toj državi trebalo učiniti "voljom naroda, a naravno i podrškom sa strane", naveo da sa "Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako".

-Teško je objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da (Albanci) mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH... Sve što se dopusti (Albancima), moraće se dopustiti i Srbima. Ako ministarka spoljnih poslova BiH ne priznaje dejtonsko uređenje (svoje države), zašto bi Srbi priznavali BiH, ocijenio je Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista.