Vulin: Velika Albanija najveća opasnost za mir na Balkanu

asd
Zapad, koji ćuti kada se govori o velikoj Albaniji, treba da bude još tiši kada se razmišlja o srpskom svetu. Sve što se dozvoli Albancima ne može da se uskratiti Srbima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je “velika Albanija” najveća opasnost za mir na Balkanu i da je “stvaranje srpskog sveta potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi”.

Komentarišući najavu premijera Kosova Aljbina Kurtija o stvaranju „velike Albanije“, Vulin je ocijenio da je indikativno da Zapad ćuti na tu poruku.

„Albanci nikada u svojoj istoriji nisu učinili nijedan samostalan potez i ćutnja Zapada to samo potvrđuje“, rekao je Vulin, odgovarajući na novinarska pitanja tokom Generalne skupštine Interpola u Istanbulu.

On je ukazao da je „velika Albanija“ najveća prijetnja regionalnom miru i stabilnosti jer je riječ o pokušaju da se albansko nacionalno pitanje riješi komadanjem Srbije, a onda i ostalih zemalja na Balkanu.

Prema njegovim riječima, stvaranje srpskog sveta jedina je brana uspostavljanju „velike Albanije“, a Srbima će pokazati da neće biti ostavljeni, odnosno da će imati zaštitu i podrške Srbije, prenose Vijesti. 

On je upozorio da se granice ne smiju mijenjati i dodao da takav princip mora biti potvrđen na primjeru Srbije.

„Zapad, koji ćuti kada se govori o `velikoj Albaniji`, treba da bude još tiši kada se razmišlja o srpskom svetu. Sve što se dozvoli Albancima ne može da se uskratiti Srbima“, poručio je Vulin.