Xavi nagovara Dembelea da ostane, jednom rečenicom mu je sve rekao: "Vidi njega..."

.
Jasno je šta želi da mu time kaže

 

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele još uvijek je član Barcelone jer PSG nije uspio da aktivira njegovu otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, a od ponoći sada je ta cifra duplo veća. Xavi Hernandez ne krije da Dembelea želi zadržati u ekipi, a na sinoćnjem sastanku Francuzu je u jednoj rečenici objasnio zašto da ne ide PSG.

PSG je prije nekoliko dana kontaktirao Dembeleovog menadžera s jasnom porukom da žele dovesti Francuza u svoj tim i akvitirati otkupnu klauzulu koja je do ponoći iznosila 50 miliona eura, a iako su se brzo dogovorili na kraju ovaj transfer se još uvijek nije desio.

Dembele je prihvatio ponudu PSG-a i očekivao je da će prije ponoći sve biti riješeno, a čak je i saigračima rekao da napušta Barcelonu.

Međutim, PSG do ponoći nije aktivirao otkupnu klauzulu, a uslovi se sada mijenjaju jer ona iznosi 100 miliona eura. Dembele je ostao na pripremama Barce i otputovao za Las Vegas iako je imao zakazan let za Pariz.

Sada se očekuje da klubovi pregovaraju oko cijene jer teško da će PSG platiti za Dembelea toliki novac. Barcelona je u mnogo boljoj situaciji nego jučer, a to posebno raduje Xavija koji ne želi da ostane bez Dembelea.

Xavi je od početka protiv ovog transfera jer zna da je Dembele važan dio njegovog tima. Čak je jučer održao novi sastanak s Francuzom kako bi ga uvjerio da ne ide, a Mundo Deportivo piše da je samo jedna rečenica bila dovoljna.

Trener Barcelone pozvao je Dembelea na sastanak koji je trajao tek nekoliko minuta i u jednoj rečenici sve mu je rekao.

"Sjeti se samo šta se desilo Neymaru kada je otišao u PSG, vidi njega sada u kakvoj je situaciji", navodno je rekao Xavi jučer Dembeleu.

Međutim, Mundo Deportivo piše da će Barca i PSG već danas početi pregovore oko Dembelea kako bi se pokušali dogovoriti oko cijene za Francuza.

Barca traži 80 miliona eura jer želi imati novac za dostojnu zamjenu, a u Parizu će sigurno koliko-toliko pokušati da snize cijenu. Dembele je s Parižanima već dogovorio sve uslove i trebao bi potpisati petogodišnji ugovor ukoliko sve bude prema planu.

Također, Dembele vjerovatno neće igrati pripremni meč u Las Vegasu protiv Milana jer u klubu ne žele rizikovati povredu zbog koje bi na kraju mogao propasti transfer ukoliko dođe do dogovora.