Za javnu kuhinju sakupljeno 1.200 KM

Na tradicionalnom humanitarnom turniru u malom fudbalu "Pomozite da pomognemo" prikupljeno je 1.260 KM za pomoć u radu Javne kuhinje Crvenog krsta, koju svakodnevno posjećuje oko 450 korisnika

Crveni krst Banjaluka već osmu godinu organizuje humanitarni turnir u malom fudbalu, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Turnir je održan od 22. do 24. novembra u sali Osnovne škole "Borisav Stanković" u Lazarevu, a  okupio je 42 ekipe, dok je učešće po ekipi iznosilo 30 KM.

Aleksandar Vulin, volonter Crvenog krsta, rekao je da je pobjednik turnira ekipa Arsenala, te da je sve proteklo po planu i u sjajnoj atmosferi.

"Veoma smo zadovoljni odzivom ekipa, a malo je nedostajalo da srušimo rekord od prije nekoliko godina kada su na turniru učestvovale 44 ekipe", kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, cilj ovog humanitarnog turnira je da se korisnicima Javne kuhinje uljepšaju praznici.

"Sva prikupljena sredstva idu za formiranje paketa kako bi se korisnicima Javne kuhinje, koju svakodnevno posjećuje oko 450 ljudi, olakšali i uljepšali novogodišnji i božićni praznici", rekao je Vulin.