fbpx Zabranjeno okupljanje grupi "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci

Zabranjeno okupljanje grupi "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci

Home

Zabranjeno okupljanje grupi "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci

U zahtjevu navedeno da se ne bi koristili transparenti ni ozvučenje


Neformalna grupa građana "Pravda za Davida" saopćila je danas da je Suzana Radanović, majka stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića, od MUP-a RS dobila rješenje o zabrani održavanja skupa u nedjelju, 21. jula, prenosi Dnevni avaz.

- Kao neformalna grupa građana osuđujemo potez MUP-a RS pogotovo zbog činjenice da je navedeni skup zatražila majka ubijenog Davida Dragičevića. U zahtjevu za održavanje skupa navedeno je da se ne bi koristili transparenti ni ozvučenje i da bi broj okupljenih bio maksimalno 50. Uprkos tome, održavanje skupa je zabranjeno – naveli su iz ove neformalne grupe.

Od marta do danas su, kako dodaju, pojedinci (fizička lica imenom i prezimenom) podnijeli ukupno četiri zahtjeva MUP-u za održavanje mirnog okupljanja na Trgu Krajine povodom nerazjašnjenog ubistva Davida Dragičevića, ali svaki put do sada je policija donosila rješenje o zabrani održavanja, "što dokazuje i potvrđuje ono što sve vrijeme govorimo - ljudima koji podržavaju porodicu Dragičević u borbi za pravdu za njihovo ubijeno dijete je zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine".

- Na taj način se po ko zna koji put krše osnovna ljudska prava (prije svega pravo na okupljanje) koja su garantirana Ustavom ove zemlje, što smatramo apsolutno poražavajućim i neprihvatljivim – naveli su iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida".

Objavio: Čet, 18/07/2019 - 17:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top