Zagrljaj prevremeno rođenih bliznakinjica je sve što treba da vidite danas

Devojčice Olivija i Zoe su bliznakinje rođene čak 12 nedjelja prije termina. Prvih dana njihovog života mama En Li je bila fokusirana samo na to da ostanu zdrave i izbore se, a njihov prvi susret nakon rođenja izgledao je potpuno nevjerovatno.

En Li je još tokom trudnoće saznala da nosi monoamnionski-monokorionske blizance. Reč je o stanju kada bebe dijele amnionsku vrećicu i posteljicu, što se događa jako rijetko. Ljekari su joj odmah objasnili da je njena trudnoća vrlo rizična.

Kada su Olivija i Zoe stigle tri mjeseca prije predviđenog termina, odmah su prebačene u odvojene inkubatore u jedinici za intenzivnu njegu kako bi regulisale svoje disanje. Prošlo je punih 27 dana prije nego što su se napokon susrele licem u lice izvan maminog stomaka, a roditelji su sve zabilježili predivnom fotografijom koja je ubrzo postala hit na internetu.

Naime, nakon što ih je En Li stavila na grudi, Zoe je jednostavno prebacila ruku preko svoje sestrice i privila se uz nju.

"27 dana nakon rođenja djevojčice su se napokon upoznale. Zoe je odmah potražila zagrljaj", napisala je oduševljena majka uz fotografiju, kako piše Noizz.

Izvor: