Zaimović prekinuo sjednicu Parlamenta FBiH: Delegati SDA i DF-a napustili sjednicu

X

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH prekinuta je nakon pauze u trajanju od 30 minuta. 

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović je prekinuo današnju konstituirajuću sjednicu, kazavši da će se nastaviti naredne sedmice, na što je reagirala "Osmorka", tačnije zastupnik Elmedin Konaković, kazavši da je Zaimović nelegalno prekinuo sjednicu.

Nakon što je prekinuta sjednica zastupnici uz SDA su napustili sjednicu, a predstavnici ostalih stranaka su ostali u sali. Predstavnici "Osmorke" su otišli na sastanak.

U hodniku je Elmedin Konaković (NiP) dobacio Zaimoviću da je nelegalno prekinuo sjednicu u čemu ga je opovrgnuo Zaimović.

- Cijenimo da je poželjno implementirati nove rezultate i da nije ispoštovana volja naroda. Predlažemo da se sačeka presuda po apelaciji Željka Komšića koja je upućena Ustavnom sudu BiH. Nezadovoljni smo što za rukovodstvo nije predložen niko iz reda Bošnjačkog naroda - poručio je predsjednik kluba SDA Adnan Efendić.

Podsjećamo, prijedlozi za predsjedavajućeg su Mirjana Lepić iz Naše stranke, za poziciju dopredsjedavajućeg predložena je Edina Gabela iz SBiH dok je za dopredsjedavajućeg iz reda hrvatskog naroda predložen Mladen Bošković iz HDZ-a.