Zapalio se automobil u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe kladuškog Doma zdravlja zatražilo je 80 pacijenata. Dežurne doktorice Ajla Husić i Arnela Čokić na dalje liječenje uputile su jednog pacijenta.

Vatrogasna jedinica intervenisala je rano jutros, a radilo se o gašenju požara na automobilu na parkingu na Grivića mostu. Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, intervencija je trajala od 03.20h do 04.10h.

Miran je period iza Policijske stanice Velika Kladuša.

Isporuka električne energije je stabilna.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 08. januar:

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na većini graničnih prelaza od Brčkog do Izačića. Kolone vozila su kilometarske, a za one koji se ne nalaze već u nekim od kolona na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Velika Kladuša i Izačić savjetujemo granični prelaz Bosanski Šamac, gdje su čekanja kraća.

Gusta magla otežava saobraćanja na putevima u centralnoj i istočnoj Bosni. Na pojedinim dionicama uz rijeke: Vrbas, Spreču, Lašvu, Bosnu i Drinu, kao i u dijelovima Kantona Sarajevo vidljivost je smanjena na 10 do 50 metara. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i tokom noći slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 8 do 14, a sjeverozapadu Bosne do 17 °C.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno povoljne. Temperature će i dalje tokom dana biti nadprosječne, pa savjetujemo da dan provedete na obližnjim planinama. Ova preporuka se odnosi naručito na stanovništvo u Bosni, zbog povećane zagađenosti zraka. Problemi kod osjetljivih osoba mogući su pred kraj dana uglavnom zbog povećanja naoblake.