Zapalio se automobil u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u Poslovnoj jedinici Velika Kladuša prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, , Kumarica 2, Kumarica, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kosa, Orčeva Luka, Podzvizd 1, Rajnovac 1, Rajnovac 4, Bečići, Rajnovac 2 i Ramići.

Isporuka pitke vode je stabilna. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ obavještavaju građane da je u toku projekat čišćenja rigola i slivnika, te pranje gradskih trgova, trotoara i ulica. Aktivnosti se odvijaju u dnevnim terminima od 07.00h do 15.00h čišćenje, a pranje u noćnom terminu od 22.00h. „Molimo sve građane u saobraćaju za strpljenje i razumijevanje“ – navode iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražilo je 48 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe miran period u protekla 24h.

Velikokladuški vatrogasci, kako informiše dežurni Delanović, imali su jučer u poslijepodnevnim satima jednu intervenciju u ulici Milana Pilipovića gdje je došlo do zapaljenja automobila.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas i sutra narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura zraka. Kako navode živa na termometru mogla bi dostići 38 stepeni Celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 38 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Nakon svježije noći i jutra, uz visoke temperature i pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, te izbjegavati teže fizičke aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Također, poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom na prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa.