fbpx ZAPOČELA IZGRADNJA: Rasim Velić s osmjehom pratio betonažu ploče

ZAPOČELA IZGRADNJA: Rasim Velić s osmjehom pratio betonažu ploče

Home

ZAPOČELA IZGRADNJA: Rasim Velić s osmjehom pratio betonažu ploče


Rasim Velić iz cazinskog naselja Gornja Koprivna već duži niz godina živi u neuslovnoj kući koja je doslovno u fazi raspadanja.

Rasim nema porodice, živi sam. Živi od sredstava koje mu dodijeli Centar za socijalni rad u iznosu od 25 KM mjesečno, a dodatno mu mjesečno pomaže bliža i dalja rodbina, kako bi Rasim imao minimalne uslove za život. Kuća nema struje, vode, grije se na šporet kojem je nemoguće zagrijati malu sobicu, s obzirom na to da su zidovi šuplji, kako nam je rekao Rasim u našem razgovoru.

Kako bi se riješilo stambeno pitanje dida Rasima pokrenuta je humanitarna akcija za izgradnju kuće, čiji su inicijatori, pored komšija, Denis Tahirović i Amir Muhić.

https://www.cazin.net/rasim-treba-novi-dom-pokrenuta-humanitarna-akcija/

Akcija je naišla na dobar odaziv humanih ljudi, gdje je skupljen dobar dio sredstava i građevinskog materijala da bi se gradnja započela. Jučer je izvršena betonaža ploče, a u planu je da se za dva dana započne sa zidanjem gdje je obezbijeđena kompletna količina blokova za zidanje, a koju je doniralo cazinsko preduzeće d.o.o. Široki put.

Tokom jučerašnjih radova posjetili smo dida Rasima koji je izgledao jako sretan, vedrog osmjeha na licu prateći radove, gdje je u razgovoru s nama iskazao je veliko zadovoljstvo što radovi teku, jer će kako je planirano, imati novi dom prije nastupanja mjeseca Ramazana.

U narednom periodu pratit ćemo ovu humanitarnu akciju, a svi koji se žele uključiti u istu, mogu pronaći sve informacije kako da uplate svoja sredstva kako bi se akcija privela kraju.

Cazin.NET

Topic
Objavio: Tue, 11/04/2017 - 08:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top