Započeli radovi u ulici Bošnjačkih šehida, ‘zatvara’ se Čajin potok

Prije nekoliko dana započelo je izvođenje građevinskih radova u ulici Bošnjačkih šehida, Cazinjanima poznatije kao “Stara čaršija”. Trenutno se radi na zatvaranju Čajinog potoka, a realizacijom ovog projekta, vrijednog čak pola miliona KM, ulica Bošnjačkih šehida zasjat će u potpuno novom ruhu.

Sredinom aprila potpisan je ugovor investitora Komunalno stambenog fonda Grada Cazina i kompanije Hodurnik d.o.o. za početak izvođenja građevinskih radova u ulici Bošnjačkih šehida, poznatijoj kao “Stara čaršija”. Radovi su zvanično otpočeli 25. aprila, a nakon nekoliko dana pripreme terena, mehanizacija i radnici su licu mjesta te su krenuli ozbiljniji građevinski zahvati, kazao nam je Munir Duraković, direktor Komunalno-stambenog fonda.

“Proteklih pet dana završeni su svi pripremni radovi, a u posljednja dva dana radimo na zatvaranju Čajinog potoka i taj dio se prvi podrazumijeva prema projektu. Kasnije će uslijediti izgradnja trotoara, javne rasvjete, potpune rekonstrukcije kolovoza, a nadamo se na ćemo sve radove završiti u predviđenom roku, a to je 90 dana, možda čak i prije, ako vremenski uslovi to dozvole”, rekao je Duraković.

Prema njegovim riječima, dok traju radovi biće uložena sva nastojanja da se saobraćaj ulicom Bošnjačkih šehida ne zaustavlja, osim kada to bude nužno.

Rekonstrukcija ulice Bošnjačkih šehida, čija je dužina 338 metara, koštat će čak 502.000 KM. Građevinski radovi predstavljaju nastavak uređenja užeg gradskog područja započetog prije nekoliko godina, a riječ je o višestruko značajnom i vrijednom projektu koji će tek otvoriti nove perspektive u ovom dijelu grada.

Završetkom radova, ulica bi trebala postati prometnija, estetski mnogo ljepša, a Stara čaršija, na radost mnogih, opet bi mogla ‘oživjeti’ uz nove mogućnosti i sadržaje.