Zašto je Prosinečki na mukama

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu na Grbavici otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zmajevi će ugostiti Armeniju, a selektor Robert Prosinečki u ovom meču neće moći računati na dvojicu igrača. Kako je najavio Gordan Ciprić, trener u stručnom štabu bh. tima, Elvis Sarić i Sead Kolašinac propustit će meč na Grbavici, pišu Sportske.ba.

Stoga je Prosinečki biti primoran na određene promjene. Prema onome što se moglo vidjeti na dosadašnjim treninzima, selektor Zmajeva uigrava nekoliko varijanti.

Sarić bi u veznom redu mogli zamijeniti Gojko Cimirot ili Rade Krunić, s tim da je ovaj drugi bliži startnoj postavi.

S druge strane umjesto Kolašinca na poziciji lijevog beka po svemu sudeći zaigrat će Eldar Ćivić. Mada, nije isključena ni opcija da bude određenih “tumbanja” u zadnjoj liniji, pa da lijevo zaigra Ervin Zukanović. U tom slučaju stoperski dvojac činili bi Ermin Bičakčić i Toni Šunjić. Nije isključeno da ovaj dvojac zauzme pozicije centralnih bekova čak i ako Ćivić zaigra uz lijevu aut-liniju.

Na poziciji desnog beka trebao bi zaigrati Ognjen Todorović. Osim Krunića u veznom redu bit će Bešić i Pjanić. Mjesto u vrhu napada zauzet će kapiten Edin Džeko, a podrška sa krila trebali bi mu biti Edin Višća i Goran Zakarić ili Haris Duljević.

Mogući sastav BiH za meč protiv Armenije: Šehić, Todorović, Zukanović (Bičakčić), Šunjić, Ćivić, Bešić, Pjanić, Krunić (Cimirot), Duljević (Zakarić), Višća i Džeko.